کشمش ها انواع گوناگونی دارند که عبارتند از:
کشمش سبز که در آجیل کاربرد دارد.
کشمش قهوه ای و یا سیاه که در غذا استفاده می شود و به آن کشمش پلویی گفته می شود.
نوع دیگر کشمش مویز نام دارد و از مرغوب ترین انگور ها مانند انگور شاهانی به دست می آید. نوع مرغوب آن در هوای آزاد و در معرض نور خورشید یا سایه خشک می شود.
کشمش تیزابی که یکی از پرفروشترین کشمش ها است و بیشتر برای صادرات استفاده می شود. زیرا به دلیل استفاده از مواد نگهدارنده این نوع از کشمش ها دارای ماندگاری بالایی می باشند.
کشمش طلایی. که انواع مختلفی مانند دودی، انگوری، گوگردی و کشمش گلدن آن در بازار موجود میباشد.
کشمش آفتابی. که بدون مواد افزودنی به طور طبیعی و به صورت مستقیم در معرض نور خورشید خشک میشوند.
کشمش ها همانطور که گفتیم به روشهای مختلف تهیه می شوند، که عبارتند از:
روش طبیعی و سنتی، در این روش کشمش ها در آفتاب یا در سایه بدون زدن مواد خشک میشوند. در این روش برای خشک کردن کشمش زمان بیشتری را باید صرف کرد. در این روش خشک کردن، حالت کشیدگی انگور حفظ نمیشود و انگور به حالت گرد در می آید.
روش دیگر خشک کردن انگور، روش صنعتی با بخار گوگرد می باشد. در بعضی مواقع با روش تیزابی هم ترکیب می شود. در واقع در این روش با زدن گوگرد رنگ کشمش موقع خشک شدن سیاه و قهوهای نمی شود و رنگ آن به شکل طلایی باقی می ماند.