کشمش انگور خشک شده است کشمش نوعی خشکبار است انگور بر اثر خشک شدن خواص خود را ازدست نمی دهد اثر خواص آن بر اثر خشک شدن بیشتر میشود رقم انگور و میزان رسیده بودن آن در تهیه کشمش مرغوب بسیار موثر است انگوری که برای تهیه کشمش انتخاب میکنیم باید دارای بافت نرم،بدون هسته و دارای طعم شیرین و مطبوع و کاملا رسیده و خیلی درشت یا ریز نباشد کشمش در ایران از گذشته در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد تولید شده است کشاورزان در ایران از انواع انگور با روش های گوناگون چه سنتی یا صنعتی کشمش تولید میکنند که مصارف مختلفی از جمله آجیل و آشپزی دارد.برای تهیه هر یک کیلو کشمش بستگی به نوع کشمش و ارقام انگور تقریبا 4 الی 5 کیلو انگور نیاز است.